Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Gerard's lijstje - Avenged Sevenfold, Iced EarthAvenged Sevenfold - The Stage
Op dit spoor werd ik gezet door een recensie van een concert dat ze gaven samen met Disturbed. En die laatste plaat van Disturbed vind ik erg goed dus ben ik dit ook eens gaan checken.
 
Nou, die combi snap ik niet helemaal. Nou, een overeenkomst is in ieder geval dat beide groepen over de grenzen van de metal heen kijken. Bij A.S. bijvoorbeeld door het incidenteel toevoegen van blazers (niet per sé een voordeel) of - nog erger - gesproken woord zoals in het laatste nummer. Ja, ik weet het nou wel hoor, dat er meer sterren zijn dan zandkorrels aan alle stranden van de wereld, maar voor dat soort informatie ga ik wel naar onze eigen astronaut André Kuipers (nót!). Maar afgezien van die minpuntjes ontpopt het zich - na de nodige luisterbeurten, dat wel - als een verslavend album. Heavy, een beetje proggy maar niet dicht geplamuurd.

Iced Earth - Incorruptable
In 2007 kwam Judas Priest met "Nostradamus" op de proppen. Een concept-plaat waarop de groep probeerde een serieuze toon aan te slaan en aansluiting zocht bij de progmetal. Van dat pad keerden ze gelukkig weer vrij snel terug.
 
Daaraan dacht ik bij de eerste klanken van "Incorruptable" van Iced Earth. Ik dacht: "Het zál toch niet?" Progmetal bands hebben we wel genoeg maar gelukkig was het loos alarm. Nou ja, die serieuze (onder)toon is er wel maar die was er altijd al. Laat ik het zo zeggen: De zonnetjes in huis zijn ze nooit geweest.
Over naar de muziek: Niks nieuws onder de zon: dubbele basdrum- en gitaar-riffs als mitrailleurs, dubbelloopse gitaarloopjes, hoge screams. Het is er allemaal weer en ik vind het weer prachtig. Hoogtepunten zijn voor mij de powerballad "Raven Wing", het instrumentale "Ghost Dance (awaken the ancestors" (iets met indianen en het tot leven wekken van voorouders) en afsluiter "Clear the Way (December 13th, 1862)". Die laatste moest ik even opzoeken: Op 13 December 1862 was de Slag bij Fredericksburg tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. In die zin had het zo op een Sabaton album kunnen staan, die zingen ook zo graag over oorlog. Maaar muzikaal is het bij Iced Earth toch nét wat interessanter.
 
Gerard's lijstje t.t.v. deze momentopname:

 

 

 

 

 

   

  

 

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion