Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Gerard's lijstje - Korn, The Paradigm Shift


Een kwart-eeuw geleden was Korn een van de grondleggers van de 'NU-Metal'. Nou, die 'NU-metal' kon mij gestolen worden, en nog steeds trouwens. OK, dat er over de grenzen van de metal gekeken werd vond ik wel mooi (ook nog steeds) maar ik heb een hartgrondige hekel aan hiphop. Dus die Korn is het destijds voor mij nooit geworden.
Maar inmiddels zijn we zo'n 25 jaar verder, de 'NU-metal' is 'TOEN-metal' geworden, ik heb nog steeds een hekel aan hiphop en Korn bestaat nog steeds (of weer?) en in 2013 kwam "The Paradigm Shift" uit. Waarom ik vorig jaar besloot om juist dat album eens te checken is een van die ondoorgrondelijke fenomenen waar ik eigenlijk wel blij mee ben. Korn kleurt nog steeds buiten de metal-lijntjes maar (dat wat ik aanzie voor) hiphop is niet te bekennen. En raadt eens, na een paar luisterbeurten (nog zo'n ondoorgrondelijk fenomeen: waarom besluit je bij het ene album wat je in eerste instantie niks vind wél om het er nog eens bij te pakken en bij het andere niet?) viel het kwartje en inmiddels vind ik het schitterend.
 
Gerard's lijstje t.t.v. deze momentopname:

 

 

 

 

 

   

  

 

 

 

 Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion