Hemispheres
Abonneren

Abonneren op nieuwe artikelen

Reacties
Gerard's lijstje - Simon & Garfunkel, Wednesday Morning 3AM


Mijn interesse voor deze plaat werd tot leven gewekt door die cover van "The Sound Of Silence" door Disturbed.
 
Van dit nummer maakten Simon & Garfunkel twee versies. Namelijk de akoestische versie voor hun eerste album en een met elektrische gitaren opgepimpte versie voor hun tweede album en eerste single. Dat werd een klassieker en een hit.
 
Maar geef mij toch maar die oerversie. Heel die plaat klinkt nog naïef en lieflijk, de bombast van "Bridge..." etc. was nog in geen velden of wegen te bekennen. Volgens mij had Garfunkel nog niet heel veel meer in te brengen dan mooi zingen.
 
Voor mij heeft deze plaat een verhaal:
Eind jaren '60 - op de lagere school "Bergerhof" te Heeze - was ik bevriend met Erik. Erik had een zus, Margot. Die was wat ouder dan wij en die luisterde al naar heel andere muziek dan wij. Ze had deze LP en daar mochten wij absoluut niet aankomen. Yeah right!
8 jaar geleden - in het schooljaar dat onze klas 50 werd - hadden we een reünie. Erik was daar ook. Ik vroeg hoe het met Margot was maar hij vertelde me dat ze overleden was. Pijnlijk moment.
 
Maar Margot, bij deze alsnog: "Sorry dat we aan je spullen hebben gezeten! Maar ook bedankt voor de mooie muziek".

 
Gerard's lijstje t.t.v. deze momentopname:

 

 

 

 

 

   

  

 

 

 

 Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Diverse linkjes
Oud weblog Millstreet Blues

Mijn Facebook pagina

Website Bon Scotch

3 Horns music Site van m'n broer Hans, componist, arrangeur, dirigent en muziekdocent

HBL Fotografie Hannie Berkers, schoonzus, fotografe

BLAST Blues Promotion